Предлошка:Пописи-ЕМ/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија

Предлошкава е наменета за внесување на пописни податоци (бројност на населението) за населените места во Егејска Македонија. Пописите од 1940 до 1991 г. се преземени од книгата Населените места во Егејска Македонија од Тодор Симовски, а подоцнежните се од други извори.

Празна предлошка[уреди извор]

{{Пописи||||||||||}}

Употреба[уреди извор]

Во предлошката се предодредени 8 пописни години (погл. во табелата), па затоа има осум параметри. Внесете ги бројките по редослед на пописите, одделувајќи ги со права црта „|“, како во наведениот пример.

{{Пописи|162|160|255|295|250|193|136|141}}
што го дава следново

Еве преглед на населението во сите пописни години, од 1940 г. до денес:

Година 1940 1951 1961 1971 1981 1991 2001 2011
Население 162 160 255 295 250 193 136 141
Извор за 1940-1991 г.: Т. Симовски, Населените места во Егејска Македонија