Предлошка:Пвпд

Од Википедија — слободната енциклопедија


Образложение[уреди извор]

Оваа предлошка е истоветна со {{пвп}} но користи несразмерен текст со еднинечни простори наместо обичен текст:

{{Назив на предлошката|параметар1|параметар2}}

Значи, ова е предлошка за означување на врски во стилот „{{пв}}“ што го задебелува називот на предлошката, а прифаќа и параметри. Наменет е за да укаже на разликата помеѓу повеќе предлошки со слични називи, во документации, на разговорни страници итн.

Во секој друг поглед, кодот е сосем ист (според верзијата на 28 јануари 2010 во 21:31 ч. (UTC)) со {{пвп}}, и затоа ја користи неговата документација (подолу).

Икона за документација Документација за предлошка[создај]