Предлошка:ПЕ

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Предлошката ПЕ служи за наведување на прирачното дело Православная энциклопедия. Москва, Церковно-научный центр «Православная энциклопедия», 2000–.

Употреба[уреди извор]

Предлошката поддржува шест положбени параметри, од кои ниеден не е задолжителен:

  1. том (со арапски или римски бројки; за посебниот том укажете „0“);
  2. страница;
  3. назив на статијата;
  4. број за во адресата (на пр. тука потцртаното: http://www.pravenc.ru/text/64036.html — се избира лесно со двоен стисок врз бројот во адресната лента на прелистувачот);
  5. презиме на авторот;
  6. име на авторот.

Примери[уреди извор]

Текст.<ref>{{ПЕ|6|246}}</ref> Посебен том.<ref>{{ПЕ|0|432}}</ref> Полн навод.<ref>{{ПЕ|I|465-470|Албанская православная церковь|64036|Скурат|К. Е.}}</ref> Без параметри.<ref>{{ПЕ}}</ref>

Текст.[1] Посебен том.[2] Полн навод.[3] Без параметри.[4]

Наводи[уреди извор]

  1. Православная энциклопедия. VI. Москва: Церковно-научный центр «Православная энциклопедия». 2003. стр. 246. ISBN 5-89572-010-2.
  2. Православная энциклопедия. специален. Москва: Церковно-научный центр «Православная энциклопедия». 2000. стр. 432. ISBN 5-89572-005-6.
  3. Скурат, К. Е (2000). „Албанская православная церковь“. Православная энциклопедия. Грешка во Lua: . Москва: Церковно-научный центр «Православная энциклопедия». стр. 465–470. ISBN 5-89572-006-4.
  4. Православная энциклопедия. Москва: Церковно-научный центр «Православная энциклопедия». 2000.