Предлошка:МСЗП 3.1 преглед/сите

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
ИзумренИзумренИзумрен во природатаКритично загрозенЗагрозенРанливРечисПод заканаНајмала загриженостНајмала загриженостЗаштитни статуси на МСЗП
Икона за документација Документација за предлошка

Употреба

Предлошкава е предвиденa за употреба со Предлошка:taxobox/species и слични навигациони кутии. Има потстраници за секој заштитен статус на IUCN 3.1:

    EX,  EW,  CR,  EN,  VU,  NT,  LC