Предлошка:Инфокутија Скијачки центар/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Скијачки центар
| name      = 
| logo      = 
| logo_width   = <!--по основно: 150п-->
| picture    = 
| caption    = 
| location    = име на планината
| nearest_city  = 
| coordinates  = {{coord|lat|long|type:landmark_region:ZZ|display=inline,title}}
| vertical    = во метри
| top_elevation = во метри
| base_elevation = во метри
| skiable_area  = во хектари
| number_trails = 
| longest_run  = во километри
| total_length  = во километри
| liftsystem   = 
| lift_capacity = патници/час
| terrainparks  = 
| snowfall    = во сантиметри
| snowmaking   = 
| nightskiing  = 
| external_link = 
}}
каде ZZ е регионалниот код на местото според ISO 3166-1.

Се прифаќа и постар формат каде географската ширина и должина се изразени во низа параметри:

{{Инфокутија Скијачки центар
| name      = 
| logo      = 
| picture    = 
| caption    = 
| location    = име на планината
| nearest_city  = 
| latd = |latm = |lats = |latNS =
| longd = |longm = |longs = |longEW =
| coordinates_display = title
| coordinates  = {{coord|lat|long|type:landmark_region:ZZ|display=inline,title}}
| vertical    = 
| top_elevation = 
| base_elevation = 
| skiable_area  = 
| number_trails = 
| longest_run  = 
| liftsystem   = 
| lift_capacity = 
| terrainparks  = 
| snowfall    = 
| snowmaking   = 
| nightskiing  = 
| external_link = 
}}