Предлошка:Инфокутија Вооружен судир

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Вооружен судир
Место {{{place}}}

Начин на користење[уреди извор]

{{Инфокутија Вооружен судир
| image      = 
| caption     = <!-- опис на сликата.-->
| conflict    = <!-- назив на битката/војната.-->
| partof     = <!-- наведување на целокупниот воен судир. На пример Македонско-римски војни.-->
| date      = 
| place      = 
| result     = 
| combatant1   = <!-- Првата наведена држава/и или друг субјект вклучен во судирот.-->
| combatant2   = <!-- Втората наведена држава/и или друг субјект вклучен во судирот.-->
| commander1   = <!-- водачот/водачите на првата држава/и или друг субјект вклучен во судирот.-->
| commander1   = <!-- водачот/водачите на втората држава/и или друг субјект вклучен во судирот.-->
| strength1    = <!-- бројката на силите на првата држава/и или друг субјект вклучен во судирот.-->
| strength2    = <!-- бројката на силите на втората држава/и или друг субјект вклучен во судирот.-->
| casualties1   = <!-- бројката на загубите и жртвите на првата држава/и или друг субјект вклучен во судирот. -->
| casualties2   = <!-- бројката на загубите и жртвите на втората држава/и или друг субјект вклучен во судирот. -->
}}
Икона за документација Документација за предлошка[создај]