Предлошка:Инфокутија Воено лице

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{име}}}
{{{живеел}}}

Начин на користење:

{{Инфокутија Воено лице
| име = 
| живеел = (дата на раѓање и починување)
| слика = 
| опис = 
| прекар = 
| роден-место = 
| починал-место = 
| држава = (држава каде што служел)
| гранка = (гранка од армијата)
| служба-време = (време на служење, од - до)
| чин = 
| единици = (единици во коишто служел)
| командувал = (единици со коишто командувал)
| битки = 
| одличја = 
| роднини = 
| занимања = (други занимања, покрај воената кариера)
}}

(само име и живеел се задолжителни)