Предлошка:Заоблени агли

Од Википедија — слободната енциклопедија

border-radius: 1em; -moz-border-radius: 1em; -webkit-border-radius: 1em; box-shadow: 0.1em 0.1em 0.5em rgba(0,0,0,0.75); -moz-box-shadow: 0.1em 0.1em 0.5em rgba(0,0,0,0.75); -webkit-box-shadow: 0.1em 0.1em 0.5em rgba(0,0,0,0.75);

Икона за документација Документација за предлошка

Оваа предлошка се користи за заоблување на аглите на табелите. Просто вметнете го во секој <div>, <table>: итн. елемент.

Пример

<div style="background-color: #ffff66; {{round corners}} padding: 0.5em 1em;">Текст текст текст</div>
што дава:
Текст текст текст