Предлошка:Замени/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија

Употреба[уреди извор]

{{замени |низа |цел |замена [|count=n]}}

Ја дава низа кога првите n јавувања на цел ќе се заменат со замена. Ако го изоставите count, ќе се заменат сите јавувања.

Примери[уреди извор]

  • {{замени |Еден два два три два четири двадва пет |два |ДЕВЕТ}} → Еден ДЕВЕТ Два три ДЕВЕТ четири ДЕВЕТДЕВЕТ пет
  • {{замени |Еден два два три два четири двадва пет |два |ДЕВЕТ |count=2}} → Еден ДЕВЕТ ДЕВЕТ три два четири двадва пет

Поврзано[уреди извор]

  • {{низ зам}} — го заменува само првото јавување на низата.


Предлошка:String-handling templates