Предлошка:Грофовии во Ирска-Слика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Карта на грофовиите на Ирска. Република Ирска е со зелено, а Северна Ирска е драп.КериАнтримЛондондериДаунАрмаЛаутТиронВексфордДаблинВиклоуМонаханДонеголФерманаВотерфордКоркЛимерикКлерКарлоуКилкениЛишТиперериМитКилдерКаванЛитримСлајгоРоскомонГолвејЛонгфордВестмитОфалиМејоМејо
Стиснете на грофовија за да отидете на соодветната статија