Предлошка:Големина

Од Википедија — слободната енциклопедија

{{{1}}}

Икона за документација Документација за предлошка[создај]

Предложни податоци[уреди извор]

Ова е документација за предложните податоци кои ги користи Нагледниот уредник и други алатки.

Големина

Предлошка која помага промена на големината на фонтот кој се користи за текстуалната низа. Можни се два облика {{resize|<size>|<text>}} и {{resize|<text>}}.

Предложни параметри[Уредување на податоци за предлошки]

ПараметарОписТипСтатус
Големина/Текст1

Ја одредува големината на css фонтот на пример '80%', '1.2em', 'екстра голем', 'поголем'. Во еден од параметрите првиот параметар е текстот и големината на фонтот е '90%'.

Низазадолжително
Текст кога големината е позната2

Текстот да се прикаже во две параметарски верзиии.

Низанезадолжително