Предлошка:Битови стапки

Од Википедија — слободната енциклопедија
Битови стапки (податочна проточност)
Име Симбол Кратно
бит во секунда бит/с 1 1
SI-претставка
килобит во секунда кбит/с 103 10001
мегабит во секунда Мбит/с 106 10002
гигабит во секунда Гбит/с 109 10003
терабит во секунда Тбит/с 1012 10004
Двоични претставки (IEC 80000-13)
кибибит во секунда Кибит/с 210 10241
мебибит во секунда Мибит/с 220 10242
гибибит во секунда Гибит/с 230 10243
тебибит во секунда Тибит/с 240 10244
Икона за документација Документација за предлошка

Поврзано