Предлошка:Автотаксономија/Myrteae

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Јадрени евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Розиди [Таксономија; уреди]
клад: Еурозиди I [Таксономија; уреди]
Ред: Миртовидни [Таксономија; уреди]
Семејство: Мирти [Таксономија; уреди]
Племе: Myrteae [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Myrteae. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Myrteae“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Myrtoideae (Таксономијауреди)
Ранг: tribus (се прикажува како Племе)
Врска: Myrteae (води кон Myrteae)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? не.
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон: USDA GRIN Taxonomy: Myrtoideae
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.