Предлошка:Автотаксономија/Проса

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Монокотиледони [Таксономија; уреди]
клад: Комелиниди [Таксономија; уреди]
Ред: Тревовидни [Таксономија; уреди]
Потсемејство: Проса [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Проса. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Проса“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Треви (Таксономијауреди)
Ранг: subfamilia (се прикажува како Потсемејство)
Врска: Проса (води кон Проса)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (рачна/автоматска промена)
Таксономски наводи: Soreng, Robert J.; Peterson, Paul M.; Romaschenko, Konstantin; Davidse, Gerrit; Teisher, Jordan K.; Clark, Lynn G.; Barberá, Patricia; Gillespie, Lynn J.; Zuloaga, Fernando O. (2017). „A worldwide phylogenetic classification of the Poaceae (Gramineae) II: An update and a comparison of two 2015 classifications“. Journal of Systematics and Evolution. 55 (4): 259–290. doi:10.1111/jse.12262. ISSN 1674-4918. S2CID 59356510.
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.