Прејди на содржината

Предлошка:Автотаксономија/Орлови папрати

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
Оддел: Папрат [Таксономија; уреди]
Ред: Слаткопапратовидни [Таксономија; уреди]
Род: Орлови папрати [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Орлови папрати. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Орлови папрати“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Денштетии (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Орлови папрати (води кон Орлови папрати)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: PPG I (2016). „A community-derived classification for extant lycophytes and ferns“. Journal of Systematics and Evolution. 54 (6): 563–603. doi:10.1111/jse.12229. ISSN 1674-4918. S2CID 39980610.
Наводи за матичниот таксон: PPG I (2016). „A community-derived classification for extant lycophytes and ferns“. Journal of Systematics and Evolution. 54 (6): 563–603. doi:10.1111/jse.12229. ISSN 1674-4918. S2CID 39980610.
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.