Прејди на содржината

Предлошка:Автотаксономија/Вименка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Монокотиледони [Таксономија; уреди]
Ред: Шпаргловидни [Таксономија; уреди]
Семејство: Орхидеи [Таксономија; уреди]
Род: Вименка [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Вименка. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Вименка“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Орхидни (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Вименка (води кон Вименка)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: Chase, Mark W.; Cameron, Kenneth M.; Freudenstein, John V.; Pridgeon, Alec M.; Salazar, Gerardo; van den Berg, Cássio; Schuiteman, André (2015). „An updated classification of Orchidaceae“. Botanical Journal of the Linnean Society. 177 (2): 151–174. doi:10.1111/boj.12234. ISSN 0024-4074.
Наводи за матичниот таксон: Chase, Mark W.; Cameron, Kenneth M.; Freudenstein, John V.; Pridgeon, Alec M.; Salazar, Gerardo; van den Berg, Cássio; Schuiteman, André (2015). „An updated classification of Orchidaceae“. Botanical Journal of the Linnean Society. 177 (2): 151–174. doi:10.1111/boj.12234. ISSN 0024-4074.
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.