Предлошка:Јс-Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Јавна сопственост

Оваа податотека е во јавна сопственост во согласност со Член 40 од Законот за авторските права и сродните права на Република Македонија, според кој:

  • Законски е дозволено јавно користење на дадено дело од областа на архитектурата и дизајнот, исклучиво заради појаснување со некомерцијална цел.

Во Член 43 од Законот исто така се предвидува и слободно користење на авторско дело заради стекнување информации од општо значење.

Грб на Република Македонија
Грб на Република Македонија