Поп 100

Од Википедија — слободната енциклопедија

Поп 100 била табела за песни која за првпат се појавила во февруари 2005 и билс издавамс од магазинот Билборд во САД сè до нејзиното распаѓање во 2009. Ранкирала песни заснована на ерплејот на мејнстрим топ 40 радио станици, продажби на синглови и дигитални спуштања.