Неверица

Од Википедија — слободната енциклопедија

„Неверица“ (српски: Невјера) — филм на режисерот Владимир Погачиќ од 1953 година. Главните улоги ги играат: Марија Црнобори, Миливоје Живановиќ, Северин Бијелиќ и Виктор Старчиќ.[1]

Синопсис[уреди | уреди извор]

Иво (го игра Бијелиќ) живее уверен дека мајка му Јела е вдовица, а не се знае дека тој е вонбрачно дете, а дека Нико (го игра Живановиќ), неговиот татко, ја напуштил Јела и заминал во Америка за да се збогати. Кога по долго време, Нико се враќа во татковината, нему му се допаѓа Ане (ја игра Дапчевиќ), девојката во која е вљубен Иво. Јела го преколнува Нико да се венчаат и тако да му обезбедат иднина на Иво. Иво, пак, поради Ана сака да го убие нико, но Јела е побрза од него.

Наводи[уреди | уреди извор]