Национални паркови во Грција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Следува список на Национални паркови во Грција:

Име Прогласен Површина Карта Слика
Национален парк Енос 1962 2.862
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Mount Ainos in Kefalonia Greece.jpg
Алонисос 1992 208.713
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Alonisos-cave-0a.jpg
Национален парк Ета 1966 7.210
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Oiti05.jpg
Национален парк Олимп 1938 3.988
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Mount Olympus.jpg
Национален парк Парнасс 1938 3.513
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Parnassos1.jpg
Национален парк Парнита 1961 3.812
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Tatoi King's Forest.jpg
Национален парк Пинд 1966 6.927
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Mountains to the North.jpg
Национален парк Преспа 1974 19.470
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
St.Ahil from Langi.JPG
Национален парк Самарија 1962 4.850
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Samaria Gorge 18.jpg
Национален парк Сунион 1974 3.500
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Off the Cape Sounion.jpg
Национален парк Високо-Војуша 1973 12.600
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
120 2821-Aoos-Onno-Zweers.jpg
Национален парк Закинтос 1999 13.500
Национални паркови во Грција is located in Грција
Национални паркови во Грција
Marathonisi.jpg