Прејди на содржината

Мултимодална интеракција

Од Википедија — слободната енциклопедија

Мултимодалната интеракција му овозможува на корисникот повеќе начини на комуникација со компјутерските системи покрај традиционалните начини, (тастатура, глушец). Препознавање на говор, генерирање на говор, препознавање на ракопис напишан со рака и други пософистицирани методи на комуникација.

Надворешни врски

[уреди | уреди извор]