Прејди на содржината

Малпенза Експрес

Од Википедија — слободната енциклопедија
Просторот помеѓу железничката станица и терминалот

Малпенза Експрес — италијанска железничка линија помеѓу аеродромот Милано Малпенза и станицата Милано Кадорна. Линијата сообраќа на секои 30 минути и целото патување трае 40 минути.