Прејди на содржината

Коеволуција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Бумбарите и цветовите кои тие ги опрашувале коеволуирале заедно така што станале зависни едни од други за нивниот опстанок.

Коеволуцијата (паралелната еволуција) е заедничка промена кај два или повеќе вида кои се тесно поврзани.