Категорија:Категории по статус

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е листа која наведува категории што ги организираат статиите по статусот на нештата кои се опишуваат во нив. Тие треба да го следат правилото за именување „<X> по статус“.

Бидејќи статусот на нешто или некого може да се промени со време, тука наведените категории треба да бидат посебни од оние во Категорија:Категории по тип.

Поткатегории

Оваа категорија ја содржи само следнава поткатегорија.