Прејди на содржината

Карајман

Од Википедија — слободната енциклопедија
Крстот на херојите на врвот Карајман

Карајман (Caraiman) е врв на планината Бучеџи во Романија. Висок е 2260 м. Најблизок град е градот Буштени во округот Прахова.

Познат е по тоа што на него се наоѓа Крстот на хероите.