Прејди на содржината

Камп

Од Википедија — слободната енциклопедија

Кампот претставува просторно и функционално организрана целина во која гостите употребуваат за сместување своја или од кампот најмена опрема (шатор, камп куќичка, приколки и др.) -По правило се изнајмуваат делови од земјиште (камп единици) парцели за шатор и евентуално за праркирање возило (авто-камп) Постојат и таканаречени караван кампови каде се изнајмува простор за сместување на возило и караван приколка, а и кампови со изградени камп ќукички (бунгалови) кои се инајмуваат.