Исламска уметност во Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Исламската уметност во Македонија започнува со навлегувањето на Отоманската империја и нејзиното консолидирање на власт во Македонија. Во македонија нивното влијаније може да се подели на: