Езеро Монате

Од Википедија — слободната енциклопедија
Езерото Монате
Езеро Монате

Езерото Монате е езеро во провинцијата Варезе, Ломбардија, Италија. На надморска височина од 266 м, неговата површина е 2,5 км². Општините кои граничат со езерото се Кадрецате, Комабио, Осмате и Траведона-Монате.