Домино теорија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Домино теоријата е политичка теорија во САД која се однесува на државите во Источна Европа – вели дека тие една по една потпаѓааг под комунистичкото влијание на своите соседи.