Википедија:Автопатролирање

Од Википедија — слободната енциклопедија

Автопатролирањето е корисничко право кое е наменето за намалување на работата при проверување на нови страници и создава страниците создадени од автопатрилерите да бидат автоматски обележани за патролирани. Тоа значи дека на овој корисник може да му се верува при неговото уредување т.е. не вметнува незначајни и неенциклопедиски работи.

Секој администратор се стекнува со ова право и администраторот може да му додели на кој било корисник право на автопатролирање. Сепак, корисникот кој сака да се стекне со ова право, мора да ги има научено сите принципи и напатствија на Википедија и да е докажан вреден и достоен корисник. Извадено од практиката, се проценува дека ако корисникот има над 75 создадени добри статии може да се смета за добар корисник.

Моментално на Википедија на македонски јазик има 0 автопатролери без администараторите.

Поврзано[уреди извор]