Биков инвеститор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

(анг:Bull), инвеститор кој купува во очекување на пораст на цените на хартии од вредност. Терминот често опишува некој кој само верува дека цените на одреден пазар растат. Спротивно на “Мечкин инвеститор”.