Безжичен повторувач на сигнали

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
DD-WRT оригинално е дизајниран за рутери како прикажаниот Linksys WRT54GL, но не е компатибилен со повеќето од рутерите

Безжични репитери[уреди | уреди извор]

Безжичните репитери и компјутерски мрежен уред кој служи како репитер помеѓу безжичен рутер и компјутерите приклучени на мрежата.Безжичните репитери се употребуваат во ситуации кога компјутерот кој треба да се приклучи во мрежата се наоѓа многу далеку од безжичните пристапни точки. Доколку се подеси правилно, безжичниот репитер може да го прошири опсегот на локалната безжична мрежа. Фирмверот DD-WRT достапен како софтвер со отворен код им овозможува на многу домашни рутери да се надоградат и функционираат како безжични репитери во состав на локалната безжична мрежа.

Референци[уреди | уреди извор]

  • Сталингс, В. (2010). Податочни и Компјутерски Комуникации. Скопје: Арс Ламина ДОО.