Архивски материјал

Од Википедија — слободната енциклопедија

Архивски материјал е целокупниот изворен и репродуциран документарен материјал од трајна вредност. Архивскиот материјал изворен и репродуциран(пишуван, цртан, печатен, фотографиран, филмуван, аудовизуелизиран, механографиран, електронски, дигитално, оптички или на друг начин забележан) документарен материјал од трајна вредност кој е од значење за Републиката, науката, културата, имателите како и за други потреби.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Службен весник на Република Македонија, Закон за архивски материјал,26 јули,2012година