Англиканска црква „Св. Јован Богослов“ (Отава)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Англиканска црква Свети Јован Богослов
Anglican Church of St. John the Evangelist
Поглед кон црквата
Основни податоци
МестоОтава, Канада

Англиканската црква Свети Јован Богослов (англиски: Anglican Church of St. John the Evangelist) е црква која се наоѓа во Отава, Канада и е во склопот на Англиканската црква. Посветена е на Јован Богослов. Црквата била изградена во 1853 година.