Алсу

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Алсу Ралифовна Абрамова
Alsou.jpg
Основни податоци
Родено имеАлсу Ралифовна Абрамова
Роден(а)27 јуни, 1983
Бугуљма, СССР СССР
Жанр(ови)поп
Занимање/њапејачка
Години активност1999 - денес

Алсу е руска пејачка.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • 1999 — Алсу
  • 2001 — Alsou
  • 2002 — Мне приснилась осень
  • 2003 — 19
  • 2008 — Самое главное
  • 2008 — Родная Речь
  • 2011 — Фея добрых снов
  • 2013 — Inspired
  • 2014 — Ты — Это свет
  • 2015 — Письма, пришедшие с войны