Албер Жинон

Од Википедија — слободната енциклопедија

Алберт Гвинон (1863-1923) - француски драмски писател.

Дела[уреди | уреди извор]

  • Сам, претстава со два чина;
  • Кој е крив, комедија со еден чин, Париз: Пол Олендорф, 1892 година;
  • Среќа; комедија со три чина;
  • Белешки за војната (1914-1915)
  • Нови белешки за војната (1916-1919), Париз, Театарска, уметничка и книжевна книжарница, 1920 година.
  • Негов татко; комедија во четири чина; околу 1907 година.
  • Декаденција; Париз, Театарска книжарница.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]