Адаптивна радијација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мешавина на растенија -{Argyroxiphium sandwicense subsp. macrocephalum}-, оние што цветаат и оние што не цветаат.

Адаптивна адијација (приспособена) е еволуционен модел, каде што мнофгу сродни видови се развиваат од единствен предок