Прејди на содржината

Јавен сметач

Од Википедија — слободната енциклопедија

Јавен сметач (или јавен пристап до сметач) — секој сметач кој е на располагање на јавни места. Некои места каде што јавните сметачи можат да бидат достапни се библиотеки, училишта или објекти кои работат од страна на владата.

Јавните сметачи имаат слични опремни и програмски делови на личен сметач, сепак, улогата и функцијата на јавниот пристап до сметачот е сосема поинаква. А јавен пристап на сметачот се користи од страна на многу различни недоверливи лица во текот на денот.[1]

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Fox, David (2007-08-18), About Us, Посетено на 2008-04-19