Шаблон:Reg polyhedron stat table

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Правилен {{{{{{1}}}-name}}}
[[image:{{{{{{1}}}-image2}}}|240px|Reg polyhedron stat table]]
[[:image:{{{{{{1}}}-image3}}}|(вртечки модел)]]
Тип правилен полиедар
Елементи F = {{{{{{1}}}-F}}}, E = {{{{{{1}}}-E}}}
V = {{{{{{1}}}-V}}} (χ = {{{{{{1}}}-chi}}})
Страни {{{{{{1}}}-Fdetail}}}
Шлефлиев симбол {{{{{{1}}}-schl}}} {{{{{{1}}}-schl2}}}
Витхофов симбол {{{{{{1}}}-Wythoff}}}
Коксетер–Динкин {{{{{{1}}}-CD}}}
Симетрија {{{{{{1}}}-group}}}
Ротациона група {{{{{{1}}}-rotgroup}}}
Наводи U{{{{{{1}}}-U}}}, C{{{{{{1}}}-C}}}, W{{{{{{1}}}-W}}}
Својства правилен конвексен {{{{{{1}}}-special}}}
Диедарски агол {{{{{{1}}}-dihedral}}}
[[image:{{{{{{1}}}-vfigimage}}}|120px|Reg polyhedron stat table]]
{{{{{{1}}}-vfig}}}
(темена фигура)
[[Image:{{{{{{1}}}-dimage}}}|120px]]
[[{{{{{{1}}}-dual}}}]]
(дуален полиедар)
[[image:{{{{{{1}}}-netimage}}}|240px|Reg polyhedron stat table]]
мрежа