Шаблон:Датуми на Велигден

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Датуми на Велигден
1982–2022
(грегоријански)
Година Западен Правосл.
1982 11 април 18 април
1983 3 април 8 мај
1984 22 април
1985 7 април 14 април
1986 30 март 4 мај
1987 19 април
1988 3 април 10 април
1989 26 март 30 април
1990 15 април
1991 31 март 7 април
1992 19 април 26 април
1993 11 април 18 април
1994 3 април 1 мај
1995 16 април 23 април
1996 7 април 14 април
1997 30 март 27 април
1998 12 април 19 април
1999 4 април 11 април
2000 23 април 30 април
2001 15 април
2002 31 март 5 мај
2003 20 април 27 април
2004 11 април
2005 27 март 1 мај
2006 16 април 23 април
2007 8 април
2008 23 март 27 април
2009 12 април 19 април
2010 4 април
2011 24 април
2012 8 април 15 април
2013 31 март 5 мај
2014 20 април
2015 5 април 12 април
2016 27 март 1 мај
2017 16 април
2018 1 април 8 април
2019 21 април 28 април
2020 12 април 19 април
2021 4 април 2 мај
2022 17 април 24 април