Семрежен услужник: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
===Локација===
 
При користење на ISDN или dial-up метод на поврзување, интернет провајдерот неможе да ја утврди физичката локација на повикувачот, освен користење на бројот кој што се пренесува преку соодветна форма на Caller ID; Целосно е возможно да се поврзете на пр. со интернет провајдер кој се наоѓа во [[Мексико]] и во [[САД]]. Другите начини на поврзување, како што се кабел или DSL побаруваат фиксна регистрирана јазол врска која што е поврзана со интернет провајдерот преку физичка адреса.
 
==Интернет провајдер за интерконекција==
Интернет сервис провајдерите може да се вклучат во peering, каде што повеќе интернет провајдери се спојуваат во peering точки или точки за интернет размена(IXS) овозможувајќи рутирање на податоците помеѓу секоја мрежа без надополнување еден со друг за пренесените податоци-податоци кои инаку би поминале преку трет интернет провајдер кој е на повисоко ниво, правејќи му трошоци на погорниот интернет провајдер.
Интернет провајдерите не побаруваат закачување на податоци и имаат само корисници(крајни корисници и/или колегите од ИСП) кои се нарекуваат Ниво 1 ИСП.
Мрежниот хардвер, софтвероот и спецификациите, како и стручноста со управувањето со мрежата се важни за да се осигураме дека податоците протекуцаат по сигурен пат и нагорните врски работат сигурно. Можно е губење на цената и ефиаксностаефикасноста.
 
==Виртуелен интернет провајдер==
25

уредувања

Прегледник