Предлошка:Инфокутија Владетел

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{{{name}}}
{{{title}}}
Владеење{{{reign}}}
Крунисување{{{coronation}}}
Наименување{{{investiture}}}
Полно име{{{full name}}}
Родено име{{{birth_name}}}
{{{native_lang1}}}{{{native_lang1_name1}}}
{{{native_lang2}}}{{{native_lang2_name1}}}
{{{native_lang3}}}{{{native_lang3_name1}}}
{{{native_lang4}}}{{{native_lang4_name1}}}
{{{native_lang5}}}{{{native_lang5_name1}}}
{{{native_lang6}}}{{{native_lang6_name1}}}
{{{native_lang7}}}{{{native_lang7_name1}}}
{{{native_lang8}}}{{{native_lang8_name1}}}
Звања{{{othertitles}}}
Крштевање{{{baptism}}}
Роден(а){{{birth_date}}}
Родно место{{{birth_place}}}
Починал(а){{{death_date}}}
Место на смрт{{{death_place}}}
Почивалиште{{{burial_place}}},
Претходник{{{predecessor}}}
{{{suc-type}}}{{{heir}}}
Наследник{{{successor}}}
Придружник{{{queen}}}
Придружник{{{consort}}}
Придружник{{{consortreign}}}
Придружник на{{{consortto}}}
Придружник на{{{spouse}}}
Сопруги{{{spouse 1}}}
{{{spouse 2}}}
{{{spouse 3}}}
{{{spouse 4}}}
{{{spouse 5}}}
{{{spouse 6}}}
{{{spouse 7}}}
{{{spouse 8}}}
{{{spouse 9}}}
Деца{{{issue}}} {{{offspring}}}
Династија{{{royal house}}}
Династија{{{dynasty}}}
Кралска химна{{{royal anthem}}}
Кралско гесло{{{royal motto}}}
Татко{{{father}}}
Мајка{{{mother}}}
Деца{{{children}}}
Верска определба{{{religion}}}
Потпис{{{signature}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Инфокутија Владетел/doc [уреди]

Користење[уреди извор]

{{Инфокутија Владетел
|name      =Име (најчеста употреба)
|title      =(Титула) Крал/Кралица/друго на X
|baptism     =(Крштевање)
|image      =(Слика) [[Слика:X.jpg|200п|опис]]
|caption     =Опис на сликата
|reign      =(Владеење) [[Д месец]], [[ГГГГ]] – [[Д месец]], [[ГГГГ]]
|coronation   =(Крунисување) [[Д месец]], [[ГГГГ]]
|investiture   =(Наименување)
|othertitles   =(Други титули) Други титули и викиврска<br />Други титули и викиврска, итн.
|full name    =Целосно родено нетитуларно име
|predecessor   =(Претходник) Име и викиврска
|successor    =(Следбеник) Име и викиврска
|suc-type    =(Наследник-тип) Ако сакате да го користите полетo ''heir'' (наследници), тогаш е потребен типот на наследниците (Неизбежно наследство/Можно наследство)
|heir      =(Наследник) Име и викиврска
|queen      =(Кралица) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн.
|consort     =(Придружничка) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн.
|spouse 1    =(Жена 1) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. (овие се за жените
|spouse 2    =(Жена 2) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. на машки владетели за кои 
|spouse 3    =(Жена 3) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. поимите ''кралица'', 
|spouse 4    =(Жена 4) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. 'придружничка' итн. се
|spouse 5    =(Жена 5) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. несоодветни, на пр. 
|spouse 6    =(Жена 6) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн. жена на римски цар кој се оженил и потоа се развел пред да дојде до тронот)
|issue      =(Потомци) Име и викиврска<br />Име и викиврска, итн.
|royal house   =Кралска династија на X и викиврска
|royal anthem  =(Кралска химна) Име и викиврска
|father     =(Татко) Име и викиврска
|mother     =(Мајка) Име и викиврска
|date of birth  =(Датум на раѓање) Д месец, ГГГГ
|place of birth =(Место на раѓање) Име и викиврска
|date of death  =(Датум на починување) Д месец, ГГГГ
|place of death =(Место на починување) Име и викиврска
|date of burial =(Датум на погребање) Д месец, ГГГГ
|place of burial =(Место на погребање) Име и викиврска
}}