Податотека:Star of David2.svg

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Изворна податотека(SVG податотека, номинално 400 × 400 пиксели, големина: 966 бајти)

Врска до Ризницата Ова е податотека од Ризницата на Викимедија и може да се користи на други проекти. Подолу е наведена содржината на нејзината описна страница.
Заедничката ризница е складиште на слободно-лиценцирани слики и снимки. И Вие можете да помогнете.

Опис

Тази геометрична конфигурация, наречена завездата на Давид, всъщност е закодиран символ на това, в какво наистина вярват евреите и доколко и те като човешки същества са напреднали в познанието. По начетените хора знаят, че като се изключи религиозното преобличане на тази звезда, двата преплетени триъгълника означават най-общо физически символи на природни сили, които еврейските мъдреци признават или осъзнават като градивни за живота на хората и в природата. Още по-начетени други хора, които са успели да възстановят основата на всеобщото древно учение Отрис, използвано от хората в Светлия град (наричан Атлантида, Небесния град, Градът на Слънцето и т.н.), разбират ... Тони Колев (по материали на BGworld; trakbooks@yahoo.com )

Трите страни на триъгълниците, вплетени един в друг, изобразяват съответно и трите основни части както на човека, така и на Свемогъщия ни Бог, а именно: Дух, Душа и Тяло, а на Свещения Бог: Отец, Святи Дух и Исус - синът на живия Бог. Символът е за вяра и връзка на човека с Бог.

допълнил: Д. Тодоров

Лиценцирање

Public domain Оваа проста геометриска слика не подлежи на авторски права и како таква претставува јавна сопственост, поради тоа што таа во целост се состои од информации кои се заедничка сопственост и не содржи никакво оригинално авторство.
Heptagon
Heptagon

This is incorrect description of the Star of David in Bulgarian. Jesus Christ has nothing to do with Star of David.

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна00:00, 18 август 2006Минијатура на верзијата од 00:00, 18 август 2006400 × 400 (966 бајти)Chris-martin== Summary == Star of David == Licensing == {{PD-ineligible}} Category:Star of David

Податотекава се користи во следниве 2 страници:

Глобална употреба на податотеката