Мршојадни животни

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Мршојадно животно)
Sarcophaga nodosa, вид на мува, која се храни со расипувачко месо.

Мршојадни животнимесојади што се хранат со месо кое е веќе мртво. Тие го крадат месото од мртвиот плен на другите животни или "расчистуваат" кога ќе се засити поголемото животно.