ОУ „Страшо Пинџур“ - Неготино

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
"Страшо Пинџур"
Место
Општина: Неготино
Место: Неготино
Адреса: ул. Партизанска
Основни информации
Актуелен директор: Сузана Андонова
Настава на: македонски јазик
Контакт информации
веб www.strasopindzur.wordpress.com

Основното училиште "Страшо Пинџур" се наоѓа во Неготино, општина - Неготино.

Учество на натпревари[уреди | уреди извор]

  • Училишни натпревари:

Училиштето секоја година со помош на активот на наставниците по одреден предмет организираат училишни натпревари по: - Математика (за учениците од 3 до 8 одделение) - Англиски јазик (за учениците од 8 одделение) - Географија - Физика (за учениците од 8 одделение) - турнири во фудбал, ракомет и др.

  • Општински натпревари:

- спортски натпревари - ПП квиз натпревар

  • Регионални натпревари:

- Математика - Англиски - Историја - Географија - Физика - Сообраќајна култура - Хорски смотри - Народна Техника - Spelling Bee - ПП регионален квиз натпревар

  • Државни натпревари

- Информатика(апликативни и алгоритмиски вештини) - Spelling Bee - Математика (Државен натпревар и олимпијада) - Географија - Физика - Олимпијада по хемија (ПСУ „Јахја Кемал“) - македонски јазик

  • Меѓународни натпревари

- Меѓународен натпревар по математика „Кенгур“ - Меѓународен Јуниорски Дебатен Турнир - Загреб, декември 2010

Освоени награди[уреди | уреди извор]

Познати личности кои учеле во ова училиште[уреди | уреди извор]

Познати личности кои предавале во ова училиште[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]