The Sims 3

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

The Sims 3 (се чита: да симс три) е стратегиска компјутерска игра, дел од познатиот серијал Sims во изработка на Maxis, а издадена од EA Games. Ќе биде пуштена во продажба во 2009.

The Sims 3' ќе биде софтверска игра во која целото дејство е концентрирано на контролирањето на животот на личноста или семејството кое се создава. Приказната се одвива како вистински живот на нормални луѓе со пари, вработување на работа, дружење, и слично. Играта ќе има повеќе новости меѓу кои е и слободното движење низ градот со што се постигнува надминување на недостатокот од предходните верзии т.е. веќе не се појавува прозорецот за чекање (loading).