IONIS Education Group

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

IONIS Education Group е водечки приватни високообразовни група во Франција[1]. Групата е формирана во 1980 година и има повеќе од 17.000 студенти и 60.000 алумни во 2011 година во моментов работат, ИТ, авијација, енергија, транспорт, биологија, менаџмент, финансии, маркетинг, комуникација и дизајн во бизнисот. 18 училишта се членови на групата[2].

членови[уреди]

IONIS Institute of Business[уреди]

 • Institut supérieur de gestion
 • ISEG business school
 • ISEG marketing and communication school
 • ISEG finance school
 • ISTH
 • ICS bégué
 • Institut supérieur européen de formation par l'action

IONIS Institute of Technology[уреди]

 • École pour l'informatique et les techniques avancées
 • École spéciale de mécanique et électricité
 • École pour l'informatique et les nouvelles technologies
 • Institut polytechnique des sciences avancées
 • Sup'Biotech
 • E-artsup
 • IONIS School of Technology and Management
 • Sup'Internet

IONIS Education Solutions[уреди]

 • École des technologies numériques appliquées
 • IONIS tutoring
 • IONIS executive learning
 • Math Secours

Наводи[уреди]

Надворешни врски[уреди]