Butch

Од Википедија, слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

BUTCH (англ.) – жена со општествено нагласени карактеристики на машкиот род. Овие личности можат да бидат и со хетеросексуална и со хомосексуална ориентација.