Податотека:Coat of arms of the PR of Macedonia published in Nova Makedonija.png

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Изворна податотека(290 × 740 пиксели, големина: 39 КБ, MIME-тип: image/png)

Врска до Ризницата Ова е податотека од Ризницата на Викимедија и може да се користи на други проекти. Подолу е наведена содржината на нејзината описна страница.
Заедничката ризница е складиште на слободно-лиценцирани слики и снимки. И Вие можете да помогнете.

Опис

Опис Law on the Coat of arms of the People's Republic of Macedonia from 27 July 1946.
Датум 28 July 1946 (published)
Извор Nova Makedonija, official gazette of the National Front of Macedonia
Автор en:Assembly of the Republic of Macedonia
Дозвола
(Повторно користење на податотекава)
Official document of the People's Republic of Macedonia, in public domain according to the Macedonian Law on Copyright and Related Rights as amended on 24 December, 2002.
Други верзии File:Coat of arms of PR of Macedonia.png


Insignia Оваа слика е приказ на знаме, грб, печат или некое друго обележје. Употребата на ваквите симболи е ограничена во многу земји. Овие ограничувања постојат независно од статусот на авторските права.
Составот на еден грб е во јавна сопственост во однос на законите за авторски права, и може слободно да се умножува.

Ова се совпаѓа со меѓународната традиционална употреба, и во некои држави тоа е јасно истакнато во рамките на законите за авторски права. Ова не е важечка лиценца сама по себе, бидејќи само информира за јавносопственичкиот карактер на дефинициите (составот) на грбовите. Оваа предлошка мора да стои заедно со ознака за авторски права која ќе се однесува на создавањето на дотичната слика!

Имајте предвид:
* Ова важи само за дефинирањето (составот / описот) на грбот. Ликовниот приказ на грбот е уметничко дело, и како такво подлежи на закони за авторски права.
Употреба на ризницата:
* Ве молиме наведете информации за лиценцата на ликовниот приказ на грбот, информации за авторот на сликата, како и изворот, ако сликата не е сопствено дело.
* Извесни состави од поскоро време може да подлежат на авторски права.
Ограничување на употреба - Правно известување:
* Во најголемиот број случаи употребата на грбови подлежи на правни ограничувања, независно од статусот на тука прикажаното. Грбот служи за да го претставува неговиот сопственик. Иако еден грб може слободно да се претставува ликовно, грбот не смее да се присвојува, или пак да се користи на начин кој би поттикнал забуна или предрасуди кон неговиот сопственик.
empty

italiano  sicilianu  English  العربية  português  slovenščina  русский  shqip  македонски  español  svenska  日本語  中文  +/−

Лиценцирање

Public domain
Ова дело создадено во Југославија е во јавна сопственост бидејќи парвата на него се истечени согласно југословенскиот Закон за авторското право од 1978 г. во кој е одредено дека правата траат додека е жив авторот и 50 години по неговата смрт, а 25 години за фотографија или дела на применета уметност. Ова важи за дела кои веќе биле во јавна сопственост распадот на СФРЈ во 1991 г.

Делото исполнува еден од следниве услови:

а) дело на познат автор кој починал пред 1 јануари 1941 г.
б) дело на непознат автор објавено пред 1 јануари 1941 г.
в) фотографија или дело на применета уметност објавено пред 1 јануари 1966 г.

Наведете го изворот за да може да се провери статусот на делото.

За дела по наведениот датум, користете предлошки за поединечните земји произлезени од распадот: {{PD-Slovenia}}, {{PD-Croatia}}, {{PD-Bosnia and Herzegovina}}, {{PD-Macedonia}}, {{PD-Montenegro}} или {{PD-Serbia}}.

العربية  Deutsch  English  македонски  srpskohrvatski / српскохрватски  slovenščina  српски / srpski  +/−

Flag of Yugoslavia
Оваа слика или друго медиумско дело е во јавна сопственост во Република Македонија бидејќи е истечен рокот на траење на авторските права, или пак не подлежи на нив.
  1. Слободно е користење дело од народното творештво. Изворот и потеклото на делото мора да бидат наведени. Негово сакатење и недостојно користење не е дозволено.
  1. Поминати се барем 70 години од смртта на авторот. Кога има повеќе од еден автор, правата истекуваат 70 години по смртта на последниот преживеан автор.
  2. Ова е анонимно или псевдонимно дело, и поминати се барем 70 години од неговото првично опбјавување.
  3. Ова е аудиовизуелно или колективно дело, поминати се барем 70 години од неговото првично објавување.
  4. Ова е дело создадено пред повеќе од 70 години, но неговиот рок не тече од смртта на авторот или авторите, и не било објавено во рок од 70 години од неговото создавање.


За подигачите: Укажувајте го видот на делото, датумот на првото објавување или создавање и други корисни информации.

English  македонски  српски / srpski  +/−

Flag of North Macedonia

Изворна евиденција за подигањето

Датум/време Димензии Корисник Коментар
27 септември 2009, 23:56:26 290 × 740 (32495 bytes) Bugoslav (разговор · придонеси) {{Information |Description=Coat of arms of the People's Republic of Macedonia |Source=[[:en:Nova Makedonija|Nova Makedonija]], official gazette of the [[:en:People's Front of Yugoslavia|National Front]] of [[:en:Socialist Republic of Macedonia|Macedonia]]

Описи

Опишете во еден ред што претставува податотекава

Предмети прикажани на податотекава

прикажува

8072e4ffd0df5e2d14ca5b495ecba37bf6bacdca

740 пиксел

290 пиксел

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна08:43, 24 ноември 2014Минијатура на верзијата од 08:43, 24 ноември 2014290 × 740 (39 КБ)GifTaggerBot: Converting file to superior PNG file. (Source: Coat_of_arms_of_the_PR_of_Macedonia_published_in_Nova_Makedonija.gif). This GIF was problematic due to...

Нема страници што ја користат оваа податотека.