Андрогинија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај


Андрогина личност е личност која со изгледот, со сопствената идентификација не се одредува ни во женскиот ни во машкиот род, се изјаснува како мешан род или неутрално.